Menu

Baby- en peuterzwemmen

Doelstelling

Een kindje onbewust watervrij maken door middel van verschillende spelvormen. Een belangrijk gevolg hiervan is, dat de zelfredzaamheid van het kind in het water ontwikkeld en vergroot wordt.

Watertemperatuur: 30ºC

Tijdens de lessen zullen een aantal basis oefeningen elke week worden herhaald. Veel kinderen herkennen een liedje en weten uiteindelijk wat voor oefening daarbij hoort.
We leren de kinderen te water gaan, onder water gaan, springen van de kant, drijven op buik en rug en nog veel meer.

Alles zonder moeten
Zodat de kinderen zelf kunnen ontdekken en hun zelfvertrouwen ver-groot wordt. Tijdens de lessen wordt er zonder zwemvleugels gewerkt.

Een kindje onbewust watervrij maken door middel van verschillende spelvormen.

Advies:

Pas thuis de temperatuur van het badwater alvast aan, dan is de overgang niet zo groot. Een kindje koelt eerder af dan u denkt. Blijf de eerste weken niet te lang in het water (± 15 á 20 minuten). Hierna lekker warm douchen en aankleden.
Sporten met een volle maag is niet goed, dus ook voor een baby/peuter niet. Zorg er voor, dat de baby niet teveel eet i.v.m. spugen in het water (druk op de buikwand).

Wat neem je mee:
‌Een badjas of groot badlaken (na het douchen de baby er in rollen en de baby blijft lekker warm en is al bijna droog).
Zwemkleding voor uzelf.

Zwemkleding voor de baby. Bij een ongelukje vangt het broekje het op.
Zodra de kinderen 4 jaar worden gaan ze naar school. U bent dan niet meer in de gelegenheid om deze lessen te volgen. Om de continuïteit te waarborgen kunnen de kinderen, die de baby- en peuterlessen hebben gevolgd direct instromen in de kleuterzwemles op zaterdagmorgen. Deze les is van 13.45 – 14.15 uur. Voorwaarde is wel, dat uw kind bij ons ingeschreven staat.
Zwembad De Terp
‌Badweg 1
1771 RV  Wieringerwerf

Telefoon: 
‌0227 - 601258

E-mail: 
‌info@zwembaddeterp.nl
Social
Contactformulier
Bedankt voor uw reactie. We nemen indien nodig zo snel mogelijk contact met u op.
Verstuur